Streekmarkt Woerden

In 2003 was Woerden de eerste stad in Nederland met een wekelijkse streekmarkt voor regionaal geproduceerde producten. Martijn Plomp was als projectleider bij deze start betrokken. Iedere zaterdag zijn de ambachtelijke producten van ruim 10 producenten uit de regio op de streekmarkt te koop.

Agrarisch Centrum Woerden (ACW) heeft met het project De Woerdense kaasmarkt en streekmarkt verbinden stad en ommeland de ambitie om de kaasmarkt beter te promoten, de Streekmarkt Woerden een impuls te geven en uiteindelijk beide te verbinden met het ommeland.

Eén van de deelprojecten betreft het uitbreiden en professionaliseren van de streekmarkt. Doel van dit deelproject is het uitbouwen en laten groeien van de Streekmarkt Woerden, het versterken van het concept en het professionaliseren van de kraamhouders. Bestaande ondernemers kunnen een hogere omzet genereren en een groter aantal ondernemers kan profiteren van de mogelijkheden om via de streekmarkt producten af te zetten. Bart Soldaat heeft Martijn Plomp gevraagd dit traject te ondersteunen.

Opdrachtgevers

  • Programmabureau de Venen (2002-2003)
  • Agrarisch Centrum Woerden (ACW)
  • Bart Soldaat

Resultaat

  • Advies voor professionaliseren streekmarkt
  • Uitwerken groeiscenario’s streekmarkt

Looptijd

  • 2002 – 2003
  • November 2010 – April 2011

Websites