Streekproductenschap

Kaas, jams, chutney’s, eieren en sappen; deze en meer Groene Hart streekproducten zijn te verkrijgen bij Jumbo Langerak op het Raadhuisplein in Bodegraven. Op donderdag 13 juni 2013 opende wethouder Kees Oskam het speciaal voor deze erkende streekproducten ontwikkelde schap. Het schap is ontwikkeld door lokale ondernemers samen met stichting Groene Hart, kloppend hart. De Praktijk voor Plattelandsontwikkeling deed in opdracht van deze stichting de coördinatie en uitvoering van dit project.


Met het Groene Hart streekproductenschap komen wensen van verschillende partijen bij elkaar. Met het schap wil de stichting het aantal verkooppunten van Groene Hart streekproducten flink uitbreiden. Ook de stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk heeft de verkoop van lokale producten hoog in de wensenlijst staan. En Jumbo wil zich al geruime tijd richten op de verkoop van streekproducten, om zo het publiek bewuster te maken waar het voedsel vandaan komt.

Opdrachtgever

  • Stichting Groene Hart, kloppend hart

Resultaat

  • Een mooi duurzaam schap gevuld met wat langer houdbare gecertificeerde erkende streekproducten
  • Een productfolder om geïnteresseerden te informeren over het schap
  • Eerste aanspreekpunt potentiële afnemers van het schap

Looptijd

  • 2013 – heden

Websites

<

Laat een reactie achter