Uit de praktijk

Polderpenning

Land van Wijk & Wouden wil de regio met een positieve impuls verlaten. Tot 30 april is het mogelijk om een polderpenning aan te vragen! Dat is financiële bijdrage voor een activiteit die bijdraagt aan de verbinding tussen stad en platteland. Denk aan recreatie, educatie, cultuur, streekproducten en een aantrekkelijk landschap.

Steun de boer

Vermijd drukke supermarkten en koop heerlijke en gezonde streekproducten direct bij de boerderij. Zo krijgt de boer een eerlijke prijs in deze coronatijd. #kooplokaal #koopbijdeboer

Lees verder>>

Van dromen naar doen

Met LEADER doen we in Utrecht mooie dingen voor het platteland! Bekijk de film ‘Van dromen naar Doen’.

Lees verder>>

Nieuwe opdrachten

Het afgelopen jaar zijn we gestart voor nieuwe opdrachtgevers: Land van Wijk & Wouden; LEADER Weidse Veenweiden; en Leefbaarheid Kleine Kernen.

Veel publiciteit verkiezing

De verkiezing van het Groene Hart Streekproduct 2017 heeft dit jaar veel publiciteit getrokken van lokale, regionale en landelijke media.

Aanbesteding gewonnen

Van 2016 tot 2019 bood de Praktijk voor Plattelandsontwikkeling projectondersteuning voor LEADER Polders met Waarden.

Lees verder>>

Buiten gebeurt het wint

Samen met gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Graficelly hebben we in 2016 een recreatiekrant. Met de krant hebben we de A.M. Banda prijs gewonnen.

Maand van het Groene Hart

Tijdens de Maand van het Groene Hart, 19 maart tot en met 24 april 2016, valt er van alles te beleven in het Groene Hart. Voor stichting Groene Hart, kloppend hart verzorgen we al jaren organisatie van deze maand. Het artikel in AD Ondernemer vormde de mooie afsluiting van de maand.

http://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/71159/lente-als-wake-up-call-voor-ondernemers

 

Buitengewoon

De nieuwe website met toeristische en recreatieve informatie over de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is online. Teksten zijn door de praktijk geschreven.

http://www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/

Strivali wint verkiezing

Ferry Lempers, ambachtelijke slager uit Linschoten, heeft met zijn Strivali in 2015 de verkiezing van het Groene Hart Streekproduct gewonnen. Top-kok Pierre Wind koos zaterdag 26 september in het Archeon in Alphen aan den Rijn het flinterdun gesneden, gedroogde rundvlees als winnaar.

Polder Bijleveld

Samen met de Groene Hart Academie maken we een plan hoe polder Bijleveld groen kan blijven en tegelijkertijd kan inspelen op de vraag naar recreatie en waterberging.

Erkend Streekproduct

Certificaten ‘Erkend Streekproduct’ zijn uitgereikt aan producten uit het Groene Hart. Onze stagiaire Manouk Sloothaak heeft de productbeschrijvingen gemaakt. Om kwaliteit te garanderen.